Boost pakket; Immuunsysteem en weerstand

➡️Actie Boost pakket ; Vitamine D3 druppels 4000IU, zuivere magnesiumolie 200ML en Camu Camu 125 gram poeder. Hieronder uitgebreid uitleg waarom deze combinatie?

De winter komt er weer aan… En dat betekent dat verkoudheid en griepjes weer de kop op kunnen steken. Verkoudheid is de meest voorkomende infectieziekte in Nederland. Jaarlijks worden miljoenen Nederlanders verkouden, met name in de koudere maanden van het jaar. Volwassenen worden gemiddeld twee tot vier keer per jaar verkouden en kinderen zelfs tot wel twaalf keer per jaar. Er zijn echter bepaalde superfoods die je immuunsysteem krachtig versterken zodat jij veel minder vatbaar wordt voor die vervelende verkoudheden en griepjes.

Mensen met een sterk immuunsysteem zijn veel minder vatbaar voor virussen en andere ziekteverwekkers, zoals bacteriën, parasieten en schimmels. Als je een goede weerstand hebt is je lichaam in staat ziekmakers die het lichaam zijn binnen gedrongen tijdig te elimineren zodat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen en zich in je lichaam kunnen verspreiden. Je wordt dan niet ziek, of je hebt slechts last van een lichte verkoudheid of griep. Door de volgende Suppletie kun je Immuunsysteem een BOOST geven!

➡️Vitamine D

Veel mensen hebben een chronisch vitamine D-tekort, zonder het zelf te weten. Een belangrijke oorzaak is negentig procent van de tijd binnen zitten met als gevolg een gebrek aan een dagelijkse portie zon . Vooral in de R maanden schijnt er niet voldoende zon. Andere oorzaken zijn: een slechte opname van vitamine D via de darmen, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of een genetische afwijking.

Vitamine D voorkomt griep

Volgens Amerikaanse artsen en wetenschappers is een chronisch tekort aan vitamine D ook mede verantwoordelijk voor het feit dat bepaalde bevolkingsgroepen veel meer kwetsbaar zijn om infectieziekten zoals de griep te krijgen. Dokter Cannell stelde tijdens een griepepidemie in 2005 vast dat een aantal personen geen griep kregen omdat ze 2000 U.I (internationale eenheden) vitamine D3 per dag innamen.

Wie over voldoende vitamine D3 wil beschikken (volwassenen; minimaal 80 nmol/liter in het bloed) moet of dagelijks voldoende ultraviolet straling krijgen of voedingssupplementen gebruiken. In Nederland/België is het onmogelijk om in de winter uit zonlicht voldoende vitamine D3 aan te maken.

Elke dag een vitamine D suppletie innemen is effectiever dan een wekelijkse of maandelijkse vitamine D-suppletie in hogere dosis. Dit bleek uit verschillende onderzoeken.

Letterlijk op de been blijven met griep is dus een zonnetje in huis halen met een vitamine D druppels.

Vitamine D speelt ook een cruciale rol bij de preventie van ziektes en het zorgen van een goede gezondheid. Volgens een toonaangevend onderzoek kan een optimale vitamine D-waarde je risico op kanker sterk verminderen. Wil je dit voorkomen neem dan onze super vitamine D3 druppels van 4000 IE per 2 druppels.

 

➡️Magnesiumtekort

Een te lage inname van magnesium met de voeding komt geregeld voor. Onvoldoende inname van magnesium met de voeding leidt tot gezondheidsklachten en vergroot de kans op een reeks chronische ziekten. Bij een verlaagde magnesiumstatus is het allereerst belangrijk het eetpatroon te verbeteren en meer magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten.

Bij welke klachten kan men denken aan een magnesiumtekort?

Symptomen van een mogelijk magnesiumtekort zijn: geïrriteerdheid, gespannen spieren, spierkramp, spierzwakte, fibromyalgie, maagpijn, misselijkheid, (chronische) vermoeidheid, toegenomen stressgevoeligheid, duizeligheid, tremoren, (spannings)hoofdpijn, hartritmestoornissen, gebrek aan concentratie, nervositeit, rusteloze benen syndroom (RLS), trombose, premenstrueel syndroom, bronchospasmen en bronchiale reactiviteit, bloeddrukverhoging, ontstekingsreacties, ischemie (onvoldoende doorbloeding) als gevolg van vaatvernauwing.

Daarnaast worden vaak magnesiumtekorten gezien bij depressie, angst en paniekaanvallen, slapeloosheid, slecht geheugen, oorsuizen, tinnitus, gebrekkige omzetting vitamine D in actieve vorm (1.25 vorm), dislipidemie (hoog totaalcholesterol en LDL-cholesterol, laag HDL-cholesterol), astma/COPD.

In humane studies zijn significante verbanden gevonden tussen de magnesiuminname met voeding en biomarkers van systemische ontsteking waaronder hs-CRP, IL-6 en TNF-α. Magnesiumtekort bevordert stress door activering van de HHB-as (hypothalamus- hypofyse-bijnier-as), wat onder meer angst en depressie kan geven.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Magnesium is belangrijk voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten, de zenuwgeleiding, spiercontractie, cholesterolstofwisseling, temperatuurregulatie, detoxificatie en gezonde botten en tanden.

Onvoldoende inname van magnesium met de voeding leidt tot gezondheidsklachten en vergroot de kans op een reeks chronische ziekten waaronder osteoporose, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Goede voedingsbronnen van magnesium zijn volkorengranen, (groene) bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten, spirulina. Door veranderingen in voedselproductie en eetgewoonten krijgen veel mensen minder magnesium met de voeding binnen dan wenselijk is.
De dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium in Nederland bedraagt 300 mg, maar de werkelijke magnesiumbehoefte kan sterk variëren, afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht, zwangerschap, beroep, sport, voedingsgewoonten, leefwijze en medicijnen. In ongunstige omstandigheden kan de behoefte aan magnesium oplopen tot 600-700 mg per dag.

 

Vaststellen magnesiumtekort

Een magnesiumtekort komt veel voor, ook bij mensen met een ogenschijnlijk gezonde leefstijl, en wordt helaas vaak over het hoofd gezien. Dit komt door het ontbreken van typische kenmerkende verschijnselen, die alleen bij één bepaalde ziekte worden waargenomen. Verschijnselen waaraan een magnesiumtekort direct kan worden herkend. Maar ook omdat een bloedserumwaarde een magnesiumtekort niet goed in kaart kan brengen!!

Via Bloedonderzoek (extracellulair magnesiumgehalte, magnesiumgehalte in rode bloedcellen) is het niet ideaal om een beeld te krijgen want,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30513803 van de magnesiumstatus in het hele lichaam (botten, spieren, overige weefsels). Er is 70% magnesium in ionvorm of gekoppeld aan oxalaat, fosfaat of citraat, 20% aan eiwitten gebonden en slechts 10% van het magnesium bevindt zich in het bloed!!

 

Waarom je als je vitamine D inneemt magnesium niet moet vergeten!!

Als je je afvraagt of je genoeg vitamine D binnenkrijgt, mag je jezelf ook de vraag stellen of je voldoende magnesium opneemt. Magnesium is onmisbaar als je vitamine D3 druppels neemt. Onderzoekers benadrukken dat het belangrijk is om voldoende magnesium binnen te krijgen, omdat het helpt bij de activering van vitamine D, zodat het door je lichaam kan worden gebruikt.

 

Waarom magnesiumolie?

Magnesiumopname via de huid is het beste manier om je tekort aan te vullen. Want de huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft als zodanig een verbazingwekkend vermogen om toxines te absorberen, te filteren en voedingsstoffen aan het lichaam af te geven.

 

➡️Wat doet camu camu voor je gezondheid?

Camu camu wordt gezien als superfood vanwege de hoge concentratie vitamine C en antioxidanten in de besjes. Het is daarmee zeer goed voor de weerstand. Om gezond te blijven is het belangrijk je dagelijkse dosis vitamine C binnen te krijgen. Met een camu camu-supplement is dit dus geen probleem! Camu camu bevat bovendien talloze antioxidanten waaronder bètacaroteen en anthocyaan. Antioxidanten beschermen cellen in het lichaam tegen oxidatieve stress. Eén theelepel camu camu bevat ongeveer net zoveel vitamine C als 20 sinaasappels. Tja, daar kunnen onze sinaasappels natuurlijk niet tegenop!

Noor & Nature💚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *