Vrouwenmantel kruiden

50punten

Vrouwenmantel is zoals de naam doet vermoeden een echt vrouwenkruid. Ze heeft een aansterkende werking op de slijmvliezen van de baarmoeder en vagina. Hierdoor veelal gebruikt ter ondersteuning bij de menstruatie (bloedingen). Daarnaast ook in de herstelfase na een bevalling.

Inhoud: 50 gr

Op voorraad

Vergelijk
Categorie:

Beschrijving

Vrouwenmantel

Gebruik:
Regulerend en bloedstelpend bij hevige menstruatie (en andere bloedingen, dan wel eerst de oorzaak van de bloedingen nagaan) en stimulerend bij een te zwakke menstruatie. Bij menstruatiepijn, overgangsklachten en PMS. Maar ook bij allerlei nerveuze aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen tijdens de menopauze. Bij infecties van de baarmoeder en eierstokken, bij witte vloed. Tijdens de bevalling aanbevolen vrouwenmantel de vruchtuitdrijving en stelpt het de nabloeding (ook bijvoorbeeld na een operatie aan een verzakking). Versterkt de spieren in de onderbuik, bij blaaszwakte en baarmoederverzaking.

Spijsvertering

Bij hypoglykemie wordt de pancreas gekalmeerd, waardoor het bloedsuikergehalte regelmatiger wordt. Ook bij kleine infecties in de mond. Verder bij diarree en keelontsteking.

Huid

Bij zweren, slecht helende wonden, bloedingen en aambeien wordt de Vrouwenmantel uitwendig gebruikt in kompressen en baden.

Waarschuwing: Vrouwenmantel mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Aanbevolen gebruik:
Gebruik 2 eetlepels kruiden op een halve liter kokend water. 10 minuten laten trekken als thee. Dek voor 5 min af.
3 x Daags een kopje warm of koud drinken.

Ingrediënten : Vrouwenmantel (Alchemilla Vulgaris).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.