Tuinkerszaad Bio 135 gr (Hab rchad)

4,45

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Tuinkers:
– Gerapporteerd is dat Tuinkers een positieve werking heeft op de bloedsuikerspiegel. Dat gebeurde onder andere in een Marokkaans wetenschappelijk onderzoek uit 2005.
– In een onderzoek uit 2010 bleek dat tuinkers een mild tot redelijk pijnstillend effect heeft.
– Pakistaans onderzoek uit 2012 laat zien dat tuinkerszaden medicinale werking hebben bij diarree.
– Onderzoek uit India wat afgerond werd in 2013 toont aan dat tuinkerszaad ontstekingsremmende werking heeft. Het wordt in de Indiase ayurveda terecht ingezet bij artritis.
– Rijk aan: Vitaminen caroteen, B11, C, E en nicotinamidezuur, en de mineralen kalium, ijzer, calcium en natrium.
– Heeft een zeer positieve effect op botten en gewrichten.
– In de Europese kruidengeneeskunde won tuinkers faam als medicijn bij bloedarmoede, blaasaandoeningen en gebrek aan eetlust. Verder wordt het gezien als een bloedzuiverend middel en kan het hoest bestrijden. Het is eveneens een laxeermiddel wat aldus bij obstipatie kan worden ingezet.
– Verhoogt de vruchtbaarheid bij vrouwen met een kinderwens.
– Rijk aan Calcium, waardoor het goed is voor botten en voor de tanden.
– Verhoogt de libido bij mannen
– Verhoogt de eetlust.
– Verschoont de nieren en urine wegen.
– Tuinkers wordt ook gebruikt om haargroei te stimuleren en de haren te versoepelen en te verzachten.

LET OP:
Gevaar van over gebruik: (max 1 maand of twee gebruiken).
– Over gebruik van Tuinkers kan leiden tot miskraam bij de zwangere vrouw. Dit omdat tuinkers de eierstokken beïnvloedt.

Inhoudsstoffen tuinkers

Van tuinkers wordt het complete bovengronds groeiende plantje gebruikt. Hierin zitten de volgende medicinaal werkzame bestanddelen: etherische oliën zoals benzylcyanide, mosterdglycosiden zoals glucotropaeoline en benzylisothiocyanaat, de vitaminen caroteen, B11, C, E en nicotinamidezuur en de mineralen kaliumijzer, calcium en natrium.

Vitaminen tuinkers

De percentages voor vitaminen in tuinkers zijn bijzonder hoog. Zo bevat 100 gram tuinkers welgeteld 516% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine K. Vitamine C zit er met 83% van de ADH in en vitamine A met 43%. Daar kan nog aan worden toegevoegd dat er ook andere carotenoïden in tuinkers zitten. Carotenoïden worden in het lichaam omgezet in vitamine A. Tuinkers bevat eveneens over 38% van de ADH aan de carotenoïde luteïne en zelfs zeaxanthine. In totaal komt het vitamine A-niveau door het eten van tuinkers boven de 100% van de ADH uit. Ook overige vitaminen zitten er in met behoorlijke percentages: B2: 22% ADH, B11: 20% ADH, B6: 19% ADH, B1 en B3: 7% ADH en vitamine E en B5: 5% ADH.

Mineralen in tuinkers

De percentages voor mineralen zijn een stuk lager maar nog altijd zeer noemenswaardig. Er zit het meeste mangaan in: 26% van de ADH. Van kalium zit er 13% van de ADH in tuinkers. Magnesium en fosfor zijn beide vertegenwoordigd met 11% van de ADH. IJzer heef teen ADH-percentage van 10% en calcium sluit de rij met 8% ADH.

 

 

 

Vergelijk

Beschrijving

Tuinkers zaad (Habbat Rashad) groeit oorspronkelijk in het Middellands Zee gebied met name in Noord Afrika en komt ook voor in het Midden-Oosten. De zaden zitten vol etherische oliën, Vitamine B11, C en E, Kalium, ijzer, Calcium, grote hoeveelheid Vitamine A, K en Vitamine C.

Toepassingen:
Haaruitval, hoest, astma, longfunctie verbeteren, obstipatie (werkt laxerend), gebrek aan eetlust, bloedarmoede, bloedzuiverend, blaasaandoeningen, verhelpt diarree, werkt pijnstillend, ontstekingsremmend, reinigend voor de baarmoeder, goed voor de gewrichten, vruchtbaarheid en goed voor de eierstokken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.