Vitakruid SilSolutions (Silicium) drank 500ML

26,90

Op voorraad

Vergelijk

Beschrijving

Met alle noodzakelijke cofactoren.

  • Uniek hoge dagdosering van 70mg elementair silicium
  • Voor behoud van de stevigheid, zachtheid en elasticiteit van de huid
  • Helpt het haarvolume te verbeteren

 

Product beschrijving

SilSolutions® is goed voor de aanmaak van kraakbeen en ondersteunt de botten.* Dit mineraal helpt daarnaast bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en bijdraagt aan de vorming van collageen, dat helpt de huid te verstevigen.* Bovendien zorgt SilSolutions® voor het behoud van de stevigheid, zachtheid en elasticiteit van de huid. Het vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden en helpt het haarvolume te verbeteren. Naast alle voordelen voor de huid helpt het gezonde haren en nagels te behouden.

SilSolutions® bestaat uitsluitend uit organisch silicium. In het onderzoek van Sripanyakorn et al. uit 2009 is de absorptie van silicium uit diverse bronnen van voeding en supplementen met elkaar vergeleken. Deze studie toont aan dat de opname van organisch silicium significant hoger is dan de opname van andere siliciumvormen.3

Bovendien wordt de organische vorm het snelst opgenomen in de bloedbaan, een piek in het bloedserum was al zichtbaar na 30 minuten. In de grafiek hieronder is te zien dat organisch silicium beter werd opgenomen in het bloed in vergelijking met bijvoorbeeld choline-gestabiliseerd orthosiliciumzuur.

 

Vloeibare vorm

Hydrolyse is de benaming van het proces waarbij een chemische verbinding wordt gesplitst onder de opname van water. Silicium is een element dat op deze manier wordt onttrokken aan een vaste bron. Er ontstaan dan twee moleculen, silicium in de kleine moleculaire vorm gebonden aan het grote molecuul H2O, ofwel water in de volksmond.

Supplementen in de vaste vorm, dus in tablet, poeder of capsulevorm, kunnen dus nooit het goed opneembare silicium in de kleine moleculaire vorm bevatten.1 Het aanverwante molecuul H2O is dan gewoonweg uit de verbinding verwijderd. Daarom is onze SilSolutions® alleen verkrijgbaar in de biologisch beschikbare, vloeibare vorm!

Toevoeging koolstofatoom

Binnen ons verteringsstelsel gaat een deel van het orthosilicium wat we door middel van planten binnenkrijgen alsnog verloren. Om deze reden hebben we aan SilSolutions® een koolstofatoom toegevoegd. Dit stelt ons lichaam in staat de stof goed op te nemen. Een goed opneembaar siliciumsupplement is dus een welkome aanvulling op uw voedingspatroon!

Hoog siliciumgehalte (70 mg) per dosering

Onze SilSolutions® is een hoogwaardig siliciumproduct met maar liefst 70 mg elementair silicium per maatbeker (20 ml). Wereldwijd zijn er geen producten verkrijgbaar met een dermate hoog organisch, elementair siliciumgehalte per dagdosering. Vitakruid mag zich dus met recht koploper binnen deze niche noemen!

Op basis van hoogwaardig brandnetelextract

Onze siliciuminname is vaak te laag. De gemiddelde dagelijkse inname van dit mineraal ligt onder de Westerse bevolking tussen de 20 en 50 milligram. Bijkomend probleem, het in voeding aanwezige silicium wordt gemiddeld slechts voor 40,9% opgenomen.2 Bepaalde voedingsmiddelen bevatten wel hoge gehaltes van dit wondermineraal, zoals bananen. Dilemma echter met veel van deze voedselbronnen is de vorm van het aanwezige silicium. Deze wordt niet opgenomen door ons lichaam.

Brandnetel is hier een gouden vondst als siliciumbron. De vorm van het silicium in deze plant neemt ons lichaam namelijk wel op. Om deze reden hebben we de kracht van dit wondergewas opgenomen in SilSolutions®, een supplement op basis van een hoogwaardig brandnetelextract.

 

Toedieningsgemak door handig maatbekertje

We leveren SilSolutions® standaard met een handig maatbekertje. Dit plastic glaasje is voorzien van een doseringsstreepje bij elke vijf milliliter, met een maximum van 30 milliliter. Uw dosering van dit supplement is dus altijd op de milliliter nauwkeurig!

Extra informatie voor professionals

De waarde van mineralen zijn ons alom bekend. Calcium is een bottenversterker. Natrium; krijgen we daar niet te veel van binnen omdat we allemaal te veel zout eten? En natuurlijk magnesium, wat onder andere onze spierfunctie in stand houdt. Maar heeft iemand u wel eens verteld over silicium? Goede kans van niet, zonde, want het onbekende wondermineraal heeft een rol in talloze processen binnen ons gestel.

Maak daarom kennis met SilSolutions®, een siliciumproduct van Vitakruid op basis van brandnetelextract. Wat SilSolutions® zo bijzonder maakt is het feit dat er wereldwijd geen producten verkrijgbaar zijn met een dermate hoog organisch, elementair silicium gehalte per dagdosering. Bovendien is silicium in de organische vorm aantoonbaar beter opneembaar dan andere vormen van het mineraal (Sripanyakorn et al., 2009). Overigens leveren we u bij deze vloeibare substantie een maatbekertje waardoor ook secure afmeting geen probleem hoeft te zijn!

Natuurlijke bron

Voeding is niet altijd toereikend
Onze siliciuminname is vaak te laag. De gemiddelde dagelijkse inname van dit mineraal ligt onder de Westerse bevolking tussen de 20 en 50 milligram. Bijkomend probleem, de in voeding aanwezige silicium wordt gemiddeld slechts voor 40,9% opgenomen (Jugdaohsingh, et al., 2002). Bepaalde voedingsmiddelen bevatten wel hoge gehaltes van dit wondermineraal, zoals bananen. Dilemma echter met veel van deze voedselbronnen is de vorm van het aanwezige silicium, deze is onbruikbaar voor ons lichaam (Jugdaohsingh, et al., 2002). Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Planten zoals heermoes, brandnetel, gierst en haver zijn nog rijk aan bruikbaar silicium. Deze voedingsbronnen bevatten het mineraal in de vorm van kiezelzuur, wat in de maag omgezet wordt naar de biologisch actieve vorm orthosiliciumzuur. Deze siliciumrijke bronnen hebben echter te maken met een andere bedreiging. Uitputting van landbouwgrond zorgt namelijk voor een verminderde toevoer van ortho siliciumzuur aan gewassen. Een legio redenen waarom een goed opneembaar siliciumsupplement van toegevoegde waarde is voor uw voedingspatroon!

Brandnetel

Een hoogwaardig extract
Hoogwaardige etenswaren op basis van silicium zijn schaars. Brandnetel is een zeldzaam hoogwaardige siliciumbron, maar, op een enkeling na misschien, geen plant die we in ons dagelijks voedingspatroon terugvinden. Zonde eigenlijk, want goed opneembaar silicium heeft talloze effecten binnen ons lichaam. Daarom hebben we de kracht van dit wondergewas opgenomen in SilSolutions®, een supplement op basis van een hoogwaardig brandnetelextract. Maar, zoals beschreven in het kader organisch silicium, gaat een deel van het orthosilicium in deze plant alsnog verloren binnen ons verteringsgestel. Een gemiste kans, daarom hebben we aan SilSolutions® een koolstofatoom toegevoegd. Hierdoor is dit mooie product biologisch beschikbaar en uitermate goed opneembaar binnen ons gestel!

Organisch silicium

Buitengewoon hoge biologische beschikbaarheid
In de natuur komt silicium voor als orthosiliciumzuur. Dit is echter een vrij instabiele siliciumvorm. Binnen ons gestel ondergaat orthosiliciumzuur namelijk zeer snel een polymerisatie naar meervoudige siliciumzuren en uiteindelijk naar silicagel, wat resulteert in een verminderde biologische beschikbaarheid van het silicium (Jurkić, et al., 2013). Voor een supplement dus geen geschikte vorm in onze ogen. SilSolutions® bestaat uitsluitend uit organisch silicium. De organische vorm verschilt fundamenteel van het mineraal silicium door de vervanging van een hydroxylgroep met een methylgroep. Dit stelt ons lichaam in staat het elementaire silicium door middel van methylatie op te nemen. Het gebruik van deze vorm van silicium kunnen we bovendien wetenschappelijk onderbouwen. In het onderzoek van Sripanyakorn et al. uit 2009 is de absorptie van silicium uit diverse bronnen van voeding en supplementen met elkaar vergeleken. Deze studie toont aan dat de opname van organisch silicium significant hoger is dan de opname van andere siliciumvormen. Bovendien wordt de organische vorm het snelst opgenomen in de bloedbaan, een piek in het bloedserum was al zichtbaar na 30 minuten. In de grafiek links is te zien dat organisch silicium beter werd opgenomen in het bloed in vergelijking met bijvoorbeeld choline-gestabiliseerd orthosiliciumzuur. Interessant om te vermelden, choline-gestabiliseerd orthosiliciumzuur werd in dit onderzoek in een bijna driemaal hogere dosis gesuppleerd dan de organische variant. De biologische beschikbaarheid van organisch silicium in verhouding tot zijn choline-gestabiliseerde equivalent is dus nog veel groter dan onderstaande grafiek op het oog doet vermoeden.

Uniek product

Wereldwijd geen vergelijkbaar product verkrijgbaar
SilSolutions® van Vitakruid is een hoogwaardig silicium product met maar liefst 70 mg elementair silicium per maatbeker (20 ml). Wereldwijd(!) zijn er geen producten verkrijgbaar met een dermate hoog organisch, elementair silicium gehalte per dagdosering. Vitakruid mag zich dus met recht koploper binnen deze niche noemen!

Osta K2 & D3 Algae van Vitakruid is een hoogwaardig product ter bescherming van de algehele conditie van botten en tanden. Dit product op basis van Lithothamnium Calcereum ofwel de rode alg, bevat de vitamines D3 en K2, maar kent meer hoogwaardige nutriënten. Zo bevat Osta K2 & D3 Algae van Vitakruid verder calcium, magnesium en strontium, allen uit rode alg. Een unieke uitgebalanceerde formule waarbij de mix van nutriënten een fundamentele rol spelen bij botaanmaak en het behoud van sterke botten. Daarnaast bevatten botten en bindweefsels van nature silicium. Daarom bereikt dit product een optimale synergie in combinatie met SilSolutions®. En, misschien ook niet geheel onbelangrijk, wederom is Osta K2 & D3 Algae van Vitakruid een product dat binnen de huidige markt uitblinkt op prijsgebied.

Vloeibaar boven vast

Goed opneembaar silicium is altijd vloeibaar
Hydrolyse is de benaming van het proces waarbij een chemische verbinding wordt gesplitst onder de opname van water. Silicium is een element dat op deze manier wordt onttrokken aan een vaste bron. Er ontstaan dan twee moleculen, silicium in de kleine moleculaire vorm gebonden aan het grote molecuul H2O, ofwel water in de volksmond. Supplementen in de vaste vorm, dus in tablet, poeder of capsulevorm, kunnen dus nooit het goed opneembare silicium in de kleine moleculaire vorm bevatten. Het aanverwante molecuul H2O is dan gewoonweg uit de verbinding verwijderd. Een slechte tendens in onze ogen, en daarom is SilSolutions® van Vitakruid alleen verkrijgbaar in de biologisch beschikbare, vloeibare vorm!

Toedieningsgemak maatbeker

Een bijgevoegde maatbeker voor gebruiksgemak

We leveren SilSolutions® standaard met een handig maatbekertje. Dit plastic glaasje is voorzien van een doseringsstreepje bij elke vijf milliliter, met een maximum van 30 milliliter. Uw dosering SilSolutions® is dus altijd op de milliliter nauwkeurig!

Vitakruid probeert uitsluitend hoogwaardige en innovatieve producten op de markt te brengen. Een formule moet in onze ogen iets extra’s hebben. SilSolutions® is de volmaakte belichaming van die gedachte. De vloeibare materie is een hoogwaardige formule met maar liefst 70 mg elementair silicium per maatbeker (20 ml). Wereldwijd is er geen vergelijkbaar product verkrijgbaar!

Daarnaast staat Vitakruid voor ultieme biologische beschikbaarheid van haar nutriënten. Een legitieme reden om in SilSolutions® uitsluitend organisch silicium op te nemen. Een aantoonbaar beter opneembare vorm dan zijn aanverwante broertjes (Sripanyakorn et al., 2009). Bovendien bewijst silicium in vloeibare vorm zijn waarde in opneembaarheid over een vaste vorm. Geleverd met een klein maatbekertje, waardoor u gegarandeerd de juiste hoeveelheid silicium binnen krijgt!

 

Ingrediënten

Ingrediënten: Gezuiverd water, brandnetelextract (urtica dioica herba), citroenzuur (zuurteregelaar), natuurlijk appelaroma (smaakstof). Hulpstoffen: kaliumsorbaat, natriumbenzoaat. SilSolutions® bevat ca 3,5 g elementair silicium per liter.

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (20ml)RI*
Silicium (elementair)70 mg**
Vitamine C (ascorbinezuur)80 mg100%
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Geadviseerd gebruik

Per dag 20 ml ’s morgens op nuchtere maag innemen. Schudden voor gebruik. De oplossing niet in contact brengen met metaal of glas aangezien de werkzaamheid van het silicium dan enigszins verloren kan gaan. Na opening blijft het product 3 maanden gegarandeerd zijn werking behouden. Hierna kan de werking afnemen.

Waarschuwing

SilSolutions® op kamertemperatuur (15-25°C) en buiten directe invloed van de zon bewaren. Niet in de koelkast of in directe omgeving van elektromagnetische apparaten plaatsen! Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.