5.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

Vitals Elke dag mama 60 capsules

26,95

VERBETERDE SAMENSTELLING

 • in een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
 • dosering eventueel te spreiden over de dag
 • bevat bètacaroteen een veilige dosering vitamine A
 • verantwoorde doseringen B-vitaminen, waarvan B2, B6, B12 en foliumzuur (Quatrefolic®) in biologisch actieve vorm
 • hoge dosering vitamine D3 (Vitamin D3V®) en K2 in stabiele vorm (K2Vital® Delta)

Op voorraad

Vergelijk

Beschrijving

SPECIAAL GEFORMULEERDE MULTI RONDOM DE ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDINGSPERIODE

 • in een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
 • dosering eventueel te spreiden over de dag
 • bevat bètacaroteen een veilige dosering vitamine A
 • verantwoorde doseringen B-vitaminen, waarvan B2, B6, B12 en foliumzuur (Quatrefolic®) in biologisch actieve vorm
 • hoge dosering vitamine D3 (Vitamin D3V®) en K2 in stabiele vorm (K2Vital® Delta)

Product beschrijving

Nu in doosje van landbouwafval en biobased plastic pot. Volledig recyclebaar.

Elke Dag Mama Capsules is ontworpen voor vrouwen die de voorkeur geven aan capsules in plaats van tabletten. Elke Dag Mama Capsules bevat per twee capsules precies dezelfde doseringen als het product Elke Dag Mama Tabletten, met uitzondering van choline (110 mg i.p.v. 150 mg), vitamine C (80 mg i.p.v. 200 mg), calcium (120 mg i.p.v. 200 mg) en magnesium (60 mg i.p.v. 100 mg). Deze zijn in de capsules lager gedoseerd, simpelweg omdat er meer past in een tablet dan in twee capsules.

Wat is er nieuw?
Voortschrijdende inzichten hebben geleid tot een verdere verbetering van de formule. Door de beduidend hogere biologische beschikbaarheid van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) vergeleken met ‘gewoon’ (synthetisch) foliumzuur, is een verlaging van 600 naar 400 mcg mogelijk. Ook zijn enkele andere ingrediënten tegen het licht gehouden en waar mogelijk naar beneden bijgesteld (met name de B-vitaminen), waarbij nog steeds ruime doseringen gerealiseerd worden. Hierdoor is ruimte vrijgekomen voor verhoging van andere belangrijke nutriënten (zeker voor zwangere vrouwen), zoals choline, vitamine C, vitamine K2, calcium en magnesium. Bovendien is er ook vitamine K1 toegevoegd ter ondersteuning van de bloedstollingsfunctie.

Vitamine A mag niet ontbreken in een zwangerschapsmulti
Veel zwangere vrouwen worden gewaarschuwd voor de gevaren van te veel vitamine A. Maar de behoefte aan vitamine A is wel hoger tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het is dus belangrijk om niet té voorzichtig te zijn met de inname van vitamine A. Elke Dag Mama bevat daarom naast 3 mg natuurlijke bètacaroteen (pro-vitamine A), ook 150 mcg vitamine A. Dit is een wenselijke en zeer veilige dosering vitamine A. Van de aanwezige bètacaroteen zal het lichaam niet meer omzetten in vitamine A dan het nodig heeft en dit zal dus niet leiden tot een te hoog vitamine A-niveau.

Optimale doseringen om te voldoen aan verhoogde behoeften tijdens zwangerschap
Het is algemeen bekend dat foliumzuur voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap zeer belangrijk is. In Elke Dag Mama wordt gebruikgemaakt van een superieure, biologisch actieve vorm van foliumzuur (folaat) gebonden aan glucosaminezout (Quatrefolic®). De binding met glucosaminezout maakt het mogelijk om de biologisch actieve vorm stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid. De formule bevat 400 mcg 5-methyltetrahydrofolaat per dagdosering van twee capsules.

Elke Dag Mama bevat een ruime dosering van 30 mcg vitamine B12 in de biologisch actieve vormen van methyl- en adenosylcobalamine. Het voordeel van deze lichaamseigen vormen, is dat ze beter opgenomen worden en langer beschikbaar zijn in het lichaam dan de gebruikelijke, synthetische vorm van vitamine B12 in supplementen (cyanocobalamine). Een zeer belangrijk nutriënt tijdens de zwangerschap is choline. Er zijn zeer recente studies gedaan waardoor hier steeds meer over bekend is. De formule bevat maar liefst 110 mg choline per twee capsules.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben meer vitamine D nodig. Elke Dag Mama bevat daarom een ruime dosering van 25 mcg vitamine D3. Bovendien is deze van plantaardige oorsprong en dus geschikt voor veganisten.

Vrouwen hebben in het algemeen meer ijzer nodig dan mannen. Gedurende de zwangerschap hebben vrouwen nog meer ijzer nodig ter ondersteuning van de aanmaak van cellen en weefsels. Elke Dag Mama bevat dan ook een ruime dagdosering van 28 mg ijzer uit het maagvriendelijke ijzerbisglycinaat (Ferrochel®), wat een goed opneembaar aminozuurchelaat is van Albion (TRAACS®). Bovendien bevat de formule 200 mg vitamine C dat onder andere bevorderlijk is voor de opname van ijzer.

Ook zit er een ruime dosering jodium in (150 mcg) dat bijdraagt tot de normale groei van kinderen.

Ingrediënten

Mineralen (calcium, magnesium, ijzer, zink, selenium, molybdeen, mangaan, koper, jodium), rijstconcentraat (Oryza sativa), cholinebitartraat, vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vitaminen (C, E, B3, B5, D3, B2, B6, B1, K2, A, folaat, K1, biotine, B12), antiklontermiddel (calciumzouten van vetzuren), citrusbioflavonoïdencomplex, Dunaliella salina.

Geadviseerd gebruik

2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 μg vitamine D per dagdosering).

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing

Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 μg vitamine D per dagdosering).
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een arts, apotheker of therapeut alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

1 beoordeling voor Vitals Elke dag mama 60 capsules

 1. 5 out of 5

  Yoshi Kalin (geverifieerde eigenaar)

  Ik neem ze sinds het begin van mijn zwangerschap in nadat ik je om advies vroeg ivm mijn vermoeidheid en duizeligheid.
  Ik nam in het eerste trimester 2 capsules per dag en daarna ging ik over op 1 capsule per dag.
  Zeer tevreden over dit supplement.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.