5.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

Bijenpollen Biologisch 150 Gram

9,95

Bijenpollen zijn gemaakt van stuifmeelkorrels die door bijen worden verzameld en teruggebracht naar de korf. Bijenpollen bevatten enorm veel vitamines, mineralen, enzymen, eiwitten en aminozuren. Het nemen van de bijenpollen heeft een positief effect op de gezondheid. Bijvoorbeeld: de gevoeligheid voor hooikoorts vermindert bij het gebruik van de pollen.

 

Welke voordelen bieden bijenpollen?

 • Bijenpollen bevatten een grote hoeveelheid vitamines (A, B complex, C, D, E), mineralen (wel 27 soorten waaronder selenium, calcium, magnesium), aminozuren (22 stuks), enzymen, co-enzymen, lecithine, koolhydraten (in de vorm van natuurlijke suikers), vetzuren, hormonen en sporenelementen;
 • Bijenpollen bevatten RNA (ribonucleïnezuur) en DNA (desoxyribonucleïnezuur);
 • Bijenpollen bevatten vitamine B12.
 • Bijenpollen bevat quercetine. Quercetine is een stofje dat werkt als histamineremmer*

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/

Op voorraad

Vergelijk

Beschrijving

Bijenpollen is een product van de bijen. De bijen verzamelen stuifmeel uit bloemen. Dit stuifmeel vervoeren ze vliegend in de vorm van bolletjes. Vervolgens worden de bolletjes in de honingraat opgeslagen. Daarna kan er honing van worden gemaakt maar een imker kan er voor kiezen om de bolletjes stuifmeel te verzamelen voor de verkoop.

Voordelen van bijenpollen

 • Geeft veel kracht en energie
 • Kan de gevoeligheid voor hooikoorts verminderen
 • Stimuleert bij afvallen: Het stuifmeel stimuleert het metabolisme, waardoor het verbranden van calorieën vele malen sneller gaat.
 • Helpt bij darmproblemen
 • Reinigt het lichaam
 • Stimuleert groei en herstel van huid, haar en nagels

 

Als je nog niet eerder stuifmeel hebt gebruikt, is het belangrijk om de hoeveelheid rustig op te bouwen. Begin met een paar korreltjes per dag en neem iedere dag een beetje meer tot uiteindelijk 1 eetlepel. Bijenpollen dien je voor de meest effectieve werking ´s morgens in te nemen. Je kan dit met water, smoothie, yoghurt of muesli mengen.  Je kunt het ook op je tong laten smelten. Voor kinderen is een half theelepeltje voldoende.

 

Stuifmeel als voedingssupplement

Belangrijk om te weten
Voor je stuifmeel inneemt is het belangrijk te weten dat je niet allergisch bent. Om dit na te gaan kan je de eerste dag 1 à 2 klompjes (dit is slechts 30mg) gebruiken, de tweede dag 3 à 5 klompjes. Indien geen negatieve reacties optreden kan de volgende dagen de dosering verhoogd worden, van een theelepel tot een eetlepel (ongeveer 4-8g). Kinderen hebben voldoende aan een halve lepel stuifmeel. 

Indien je twijfelt over allergieën kan je best eens langsgaan bij de huisarts.

Bij baby’s jonger dan 12 maand is het af te raden om bijenproducten te geven. Mensen die bloedverdunners nemen kunnen bijenpollen beter laten staan omdat deze van nature ook bloedverdunnend werken.
Ook mensen met een te hoge bloeddruk nemen beter geen pollen, omdat stuifmeel de bloeddruk nog verder kan verhogen.Tot slot kunnen zwangere vrouwen beter eerst hun arts raadplegen alvorens eender welke vorm van voedingssupplementen te nemen.

1 beoordeling voor Bijenpollen Biologisch 150 Gram

 1. 5 out of 5

  Stefanie Garcia (geverifieerde eigenaar)

  Ben blij deze bijenpollen ontdekt te hebben,helpt bij ons supergoed!!

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.