5.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

100% Zwarte zaad olie (Habba sawda olie) 100ML

20,95

Onze Zwarte Zaad olie is een biologische olie zonder conserveringsmiddelen. Zwarte komijn zaden hebben buitengewone geneeskrachtige waarden en enorme voordelen. 

  • Ingrediënt 100% zwarte zaad olie

  • Vers geperst

  • Geschikt voor huid, haar en inwendig

 

 

 

Op voorraad

Vergelijk

Beschrijving

In elke fles PuurZO zwarte zaad olie zitten duizenden koudgeperste zwarte zaden van biologische oorsprong uit Egypte

PuurZO beschikt over een eigen pers welke alleen voor zwarte zaad olie wordt gebruikt. Onze zaden worden op zo een wijze koud geperst dat de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Direct na persing bottelen wij onze olie in violet glas, waardoor er optimale bescherming tegen schadelijk zonlicht is en de kwaliteit langer gewaarborgd blijft.

 


Inhoudsstoffen zwarte komijnolie

Zwarte zaad bestaat uit meer dan 100 belangrijke voedingsstoffen, waarvan sommige zelfs nog niet zijn geïdentificeerd. De zaadjes geven voor ongeveer 35% olie en vormen een schat aan essentiële voedingsstoffen voor de algehele gezondheid:

Crystaline nigellone, thymoquinone, beta sitosterol, myristinezuur (0,5%), palmitinezuur (13,7%), palmitolinezuur (0,1%), stearinezuur (2,6%), oliezuur [Omega-9] (23,7%), linolzuur [Omega-6] (57,9%), arachidezuur [Omega-6] (1,3%) , linoleenzuur [Omega-3] (0,2%) – en de volgende voedingsstoffen componenten, eiwit, vitamine A (caroteen), vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), vitamine B6 (pyridoxine), vitamine B 11 (folaat), calcium, ijzer, koper, selenium, zink en fosfor.

Wat betekenen deze voedingsstoffen voor onze gezondheid?

Crystaline Nigelonne:

Crystaline nigellone heeft een anti-krampachtig, bronchus verwijdend en opwarmend effect en remt de aanmaak van histamine. Het is effectief in het behandelen van astma, kinkhoest en allergieën.

Thymoquinone:

Thymoquinone is een krachtige anti-oxidant, die ontstekingsremmende en  leverbeschermende eigenschappen bezit. Het stimuleert de productie van gal en is hierdoor gunstig voor het ontgiften van het lichaam en vetafbraak. Het kan de negatieve effecten, waaronder de productie van vrije radicalen, van ongezond voedsel, alcohol, drugs en milieuvervuiling tenietdoen. De unieke combinatie van thymoquinone en de meervoudige onverzadigde vetzuren maken zwarte zaad olie een krachtig middel tegen een groot aantal ziekten.

Beta sitosterol:

Beta sitosterol werkt cholesterol verlagend, is goed voor de prostaat en bevordert haargroei. Bovendien heeft het antikanker en antitumorale eigenschappen.

Saponine melanthin:

Saponine melanthin bevordert de opname van voedingsstoffen door het stimuleren van maagsappen met als gevolg een verterend en urinebevorderend effect heeft. Ze stimuleren en verhogen de hoeveelheid secretie (afscheiding van lichaamsvocht). Denk hierbij aan het stimulerend effect voor borstvoeding (melk uit de melkklieren) en het vloeibaar worden van bronchiale afscheiding, waardoor slijm sneller verwijderd wordt.

Omega 3, 6 en 9:

Zwarte zaad olie is rijk aan meervoudige onverzadigde vetzuren (80%) en verzadigde vetzuren (15%) [Omega 3, 6 en 9]. Deze vetzuren spelen een belangrijke rol in de bescherming van hart- en bloedvaten, een gezond immuunsysteem en zenuwstelsel. Zo werken ze ontstekingsremmend en anti-allergeen, versterken het immuunsysteem, reguleren de stofwisseling, verbeteren de bloedsomloop, zorgen voor een gezond cholesterol en balans in de insulinespiegels, bevorderen een gezonde werking van de lever en spelen een cruciale rol in de vorming van gezonde hersencellen, oogcellen en zaadcellen.

Aminozuren:

Aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten. Vijftien aminozuren vormen het eiwitgehalte van zwarte zaad olie, waaronder acht van de negen essentiële aminozuren: histidine, isoleucine, leuningen, lysine, methionine, fenylanine, treonine en tryptofaan. Valine is het ontbrekende essentiële aminozuur. Essentiële aminozuren kunnen niet worden gesynthetiseerd in ons lichaam in voldoende hoeveelheden en zijn dus nodig uit onze voeding.

Zwarte zaad olie bevat ook arganine, een semi essentieel aminozuur, welke nodig is voor verscheidene metabolische processen. Het kan het immuunsysteem versterken, de afgifte van insuline en groei stimuleren, de doorbloeding verbeteren en erectiestoornissen verlichten.

Vitaminen en mineralen

Zwarte zaad olie is tevens een rijke bron aan vitaminen en mineralen. Het bevat vitamine A (caroteen), vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), vitamine B6 (pyridoxine), vitamine B 11 (folaat), calcium, ijzer, koper, selenium, zink en fosfor.

Caroteen wordt in de lever omgezet naar vitamine A en staat bekend om zijn werking tegen kanker.

Vitamine B1 (thiamine) speelt een belangrijke rol bij de omzetting van koolhydraten (suiker, zetmeel) in het lichaam. Thiamine is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, de werking van de hartspier en het zenuwstelsel.  Bij een tekort ontstaan versnelde hartwerking in rust, spierzwakte, slapte, vochtophoping, hoofdpijn, misselijkheid, gebrek aan eetlust en tintelingen in armen en benen.

Vitamine B3 (niacine) is belangrijk voor de energievoorziening. Ook speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam.

Vitamine B6 (pyridoxine) is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Vitamine B11 (folaat) is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte- en rode bloedcellen. Folaat (natuurlijke foliumzuur) is ook belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Daarentegen mag zwarte zaad olie niet tijdens de zwangerschap gebruikt worden.

Selenium is een mineraal welke fungeert als een krachtige antioxidant en kan het risico op bepaalde soorten kanker verlagen. Het werkt tegen dementie, beschermt tegen hart- en vaatziektes, verhoogt de immuniteit en vermindert astmasymptomen.

Fosfor of fosfaat is een mineraal. Samen met calcium geeft het stevigheid aan botten en tanden. Ook beïnvloedt fosfor de energiestofwisseling in het lichaam.

Zink is een spoorelement dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de stofwisseling. Zink is ondermeer nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van het afweer-/ immuunsysteem.

Koper is een spoorelement en is betrokken bij de vorming van bindweefsel en botten. Het zorgt ook voor de vorming van pigment van het haar en een goede werking van het afweersysteem.

De talrijke voedingsstoffen in zwarte zaad olie werken zowel individueel als synergetisch en vormen een krachtig voedingssupplement voor de algehele gezondheid.

 

Voor uitgebreidere informatie over de gezondheidsvoordelen van zwarte zaad olie kunt u op vele andere websites raadplegen zoals zwartezaadolie.nl

Sinds 1959 hebben meer dan 200 internationale universiteiten publicaties verspreid met opmerkelijke resultaten

 

leverancier: PuurZo

1 beoordeling voor 100% Zwarte zaad olie (Habba sawda olie) 100ML

  1. 5 out of 5

    Wajeha Khawaja (geverifieerde eigenaar)

    Snelle service en goede kwaliteit producten. Heel veel voordelen gehoord en nu is zwarte zaad olie eindelijk toegevoegd aan mijn ochtendritueel!

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.